50 parasta ravintolaa – Grön ykkönen

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Ravintola-alan ammattilaiset ovat äänestäneet helsinkiläinen Grönin maan parhaaksi ravintolaksi. Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 -äänestyksessä seuraaviksi sijoittuivat helsinkiläiset BasBas ja Olo. Listan tulokset julkistettiin 6. maaliskuuta Helsingissä. Listan ja äänestyksen toteutti HoReCa-alojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin kanssa. …

TILAA PUUTARHA-SANOMAT SUORAAN KOTIISI!

Suomalainen RELEX kasvaa kohisten kaupan logistiikan opimoijana

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Kokonaisvaltaisia vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ratkaisuja kehittävä RELEX Solutions hyväksyi 175 miljoonan euron vähemmistösijoituksen TCV:ltä. TCV on yksi maailman suurimmista teknologia-alan kasvuvaiheen yritysten pääomasijoittajista. TCV on sijoittanut teknologia-alan johtaviin yrityksiin, kuten Airbnb, Facebook, Netflix, Splunk, Spotify, WorldRemit ja Zillow. RELEXin …

SOK-yhtymän tilinpäätös 2018

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

S-ryhmän muodostavat osuuskaupat ja SOK tytäryhtiöineen sekä näiden yhdessä omistamat yhtiöt. S-ryhmän veroton vähittäismyynti vuonna 2018 oli 11 523 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edelliseen vuoteen verrattuna 2,2 prosenttia. Ulkomaisen liiketoiminnan osuus liikevaihdosta oli 4,6 prosenttia (5,8 %) eli 332,9 …

Poiminta lehdestä nro 2/2019: Miksei pelto kasva?

Jouko Tikkanen Lehtinosto, Uutiset Leave a Comment

Yksipuolinen kasvinviljely köyhdyttää pellon ja sadot laskevat. OSMO-hankkeessa viljelijät oppivat tunnistamaan kasvukuntoa rajoittavia tekijöitä ja tekemään korjaavia toimenpiteitä heidän omille tiloille laadittujen suunnitelmien pohjalta. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 2/2019. [PUUTARHA-SANOMAT: MIKKELI] Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutin projektipäällikkö Jukka Rajala on …

Freshin Hetki Premium -tuotteille maailmalla palkitut pakkaukset

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Hetki Premium -tuotteet pakataan helmikuun alusta lähtien Jospakin valmistamiin, WorldStar 2019 -palkittuihin kartonkipohjaisiin pakkauksiin. Pietarsaarelainen Fresh Servant Oy ja forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy suunnittelivat yhteistyössä tuoreille salaattiaterioille soveltuvan, vähemmän muovia sisältävän pakkauksen. Freshin markkinointipäällikkö Arja Sarre kertoo, että pientä ylellisyyttä …

Espoo saa ystävänpäivänä oman lähiruokahubin

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Espoon Nihtisillan kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan lähi- ja luomuruoan noutopiste. Foodhub on palvelumalli, jossa kuluttajat voivat tilata ja noutaa satokausiruokaa suoraan tuottajilta. Nihtisillan foodhubin avajaisia vietetään ystävänpäivänä 14.2. Nihtisillan kierrätyskeskuksen foodhubiin voi pian tilata lähellä tuotettua ruokaa kananmunista kombutsa-teehen. Tuottaja toimittaa …

Poiminta lehdestä nro 1/2019: Käytetyistä paristoista hivenlannoitetta kasveille

Jouko Tikkanen Lehtinosto, Uutiset Leave a Comment

Tracegrow Oy on matkalla maailman valloitukseen. Tämä cleantech-yritys valmistaa alkaliparistoista mikroravinteita maa- ja puutarhaviljelyn tarpeisiin. Puhtaan teknologian innovaatio tuo ratkaisun kahteen globaaliin ongelmaan: alkaliparistojen hivenaineiden ekologiseen uudelleen käyttöön ja niiden puutteesta kärsivän viljelysmaan ravitsemiseen. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomat -lehden numerossa …

Biolan: Sirkkojen lanta kierrätykseen

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Tällä hetkellä Suomessa tuotetaan ravinnoksi noin 2,5 miljoonaa kotisirkkaa vuodessa. Kasvatuksen sivutuotteena syntyy sirkkalantaa, josta Biolan valmistaa ekologista kierrätyslannoitetta puutarhaharrastajille. Uudella lannoitteella kasvavat niin yrtit, taimet kuin kukatkin. Hyönteistalouteen perustuvan lannoitteen kehitys on vaatinut tiivistä viranomaisyhteistyötä. Biolan on ensimmäinen yritys …

”Ilo ilman kasviksia on teeskentelyä”

Jouko Tikkanen Uutiset Leave a Comment

Apetitin ja Uuden Iloisen Teatterin menestyksekäs yhteistyö jatkuu keväällä musiikkiteatterin uuden Herkkua kuin heinänteko -revyyn myötä. Apetit jatkaa UIT:n pääyhteistyökumppanina yhteistyön hilpeän tunnelman tiivistyessä Ilo ilman kasviksia on teeskentelyä -teeman alle. Apetit ja UIT, kaksi kotimaista klassikkoa, löysivät toisensa viime …