Vuoden perunantuottaja Kalajoelta
Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Kalajoella perunaa viljelevän Jouko Nauhan ruokaperunatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Huomionosoitus julkistettiin 23.11. Kotimaiset Kasvikset … Lue lisää >
Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Kalajoella perunaa viljelevän Jouko Nauhan ruokaperunatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Huomionosoitus julkistettiin 23.11. Kotimaiset Kasvikset … Lue lisää >
Viheralan ammattilaiset kokoontuivat keskiviikkona Helsinkiin. Viherympäristöliiton ja Puutarhanrakentajien järjestämän rakentajapäivän teemoina olivat kasvualustojen laatu sekä puuvartisten kasvien leikkaaminen. … Lue lisää >
Viime viikolla on ilmestynyt Puutarha-Sanomat + HeVi -lehden tämän vuoden kahdeksas numero. Siinä esitellään MTT:n meneillään oleva tomaatin … Lue lisää >
Maataloudessa ja puunjalostusteollisuuden sivutuotteena syntyvä lignoselluloosajäte sopii syötävien sienten kasvualustaksi. Myös maailman taloudellisesti tärkein viljeltävä sieni, herkkusieni, voisi … Lue lisää >
Vuoden Luomuyritykseksi on valittu Elomestari Torniosta. PETRI LEINOSEN omistaman yrityksen valikoimissa on typpibakteereita, rikkakasvintorjuntalaitteita sekä koulutus- ja tutkimuspalveluita. … Lue lisää >
Mansikan viljelypinta-ala on laskenut vuodesta 1996 vuoteen 2003 peräti 1500 hehtaarilla eli lähes 30 %. Viljelijäin lukumäärä on … Lue lisää >
Kauppakunnostetut, herkulliset syysadon juurekset ovat joulun ruokaa. Ehdottomia joulukuun suosikkeja ovat punajuuri, porkkana ja lanttu. Myös erikoisjuurekset kuten … Lue lisää >
Maamme ylivoimaisesti eniten viljellyn herukan eli mustaherukan viljelyä ei pitäisi enää lisätä, koska marjamarkkinat alkavat olla tukossa. Mustaherukkaa … Lue lisää >
Luomumansikan viljelytekniikan kehittäminen -hanke toteutettiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa (MTT) Maa- ja metsätalousministeriön mansikkatutkimusohjelman rahoituksella vuosina 2000-2002. Hankkeessa … Lue lisää >
Nuoret miehet syövät kasviksia erittäin niukasti. Esimerkiksi Aikuisväestön terveyskäyttäytymiskyselyssä vuonna 2002 15 – 24-vuotiaista miehistä vain 12 prosenttia … Lue lisää >